Живеем в уникално време, когато няма правила, няма авторитети и

...
 
Живеем в уникално време, когато няма правила, няма авторитети и
Коментари Харесай

Как да станете лидер: 5 правила от Ирина Хакамада

 

Живеем в неповторимо време, когато няма правила, няма престижи и всеки човек е свободен самичък да сътвори собствен живот. Според бизнес треньора Ирина Хакамада всеки може да стане водач в живота и своя бизнес. Какво е належащо за това, тя изяснява малко по малко в майсторски класове. Ирина Хакамада е политик, някогашен претендент за президент, бизнесдама, претендент на икономическите науки, публицист, журналист.

 

Станете водач на живота си и останалото ще последва. Но за това би трябвало да сте готови за опасности. За щастието би трябвало да се заплати. Да си печален и трагичен постоянно е гратис, можеш да си колкото искаш. Но с цел да бъдеш благополучен, би трябвало да поемеш риск.

Бях дебела, несигурна жена, облечена по този начин, че мъжете да ме заобикалят. Отне ми доста време да се трансформира и да стигна до това, което съм през днешния ден. Надявам се, че на вас това ще ви отнеме доста по -малко време.

 

Какво е належащо, с цел да станеш водач?

 

1. Поемете отговорност за себе си

Основното качество на водача е способността да поема отговорност. Вие носите отговорност за живота си и за себе си, за бизнеса си, за другите хора. Лидерът не упреква никого.

Всички хора са разграничени в две категории: хора „ в случай че “ и хора „ по кое време “. Лидерът е „ по кое време “. Той е насочен към времето. Това разбиране е вътрешно, екзистенциално. Но те не се раждат с това качество. Никога не съм била водач, станах подобен едвам на 38.

 

2. Научете се да поддържате връзка

Когато влязох в политиката, измислих „ айкидо “ метод на другарство. Какво значи? Ако ми кажат: „ Ира, ти си глупачка “, давам отговор: „ Да, съгласна съм “. И отивам да направя това, което считам за належащо. Никога не доказвайте нищо. Не е нужно да се измерваш с нищо. Още повече, че в мъжкия колектив няма да свърши добре. Седнете, слушайте, тренирайте.Но в случай че изискат вашето мнение, тук би трябвало да говорите доста тъкмо, ясно и професионално.

 

3. Научете се да живеете в ера на турбуленция

Нашето време се назовава турбуленция. Всяка страна минава през три стадия по пътя на своето развиване. Когато институциите не работят, правосъдната система не работи, няма система на частна благосъстоятелност. И всичко спря. Или както в Съединени американски щати – всичко се разви, само че стигна до своя край и избухна международната рецесия от 2008 г.; Бъдещето идва по -бързо, в сравнение с можем да си представим, бъдете готови за бързи и непрестанни промени.

 

4. Тренирайте професионалната си вътрешен глас

Големият безпорядък не е неразбория, това е доста комплициран ред. Но можете да разберете, в случай че включите професионална вътрешен глас. Лидерът несъмнено се нуждае от това. Има вътрешен глас от Бог, само че можете да развиете професионална. Как?

Мълчете два часа седмично. Изключете телефона си. Не общувайте с никого, изключете съзнанието си, с цел да изтеглите информация от подсъзнанието. Изключете всички външни тласъци и правете каквото ви харесва. Всичко с изключение на спорт. Рисувайте, гледайте филми, сгъвайте хартиени лодки. Включете ръцете и въображението си.

Преди това си поставете задача. И ще получите решение.

 

5. Разработете персоналните си критерии за триумф

Не е наложително да са пари. Трябва да е концепция, фантазия, самореализация. Способността да съхранявате силата на детската фантазия е доста скъпа. Това е доста мощна сила. Така че водачът постоянно е дете. Водачът е възрастен. Стив Джобс остана дете през целия си живот, той искаше да откри артикул, за който да го обичат. И той го откри.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР